fbpx

Duofiets voor ’t Huis Lioba

Een grote droom voor ’t Huis Lioba staat op het punt om uit te komen. Bij de nieuwjaarsbijeenkomst in Restaurant Zorgeloos in Egmond-Binnen braken we even in met een mooie verrassing. Samen met Nh1816 Verzekeringen overhandigden we een cheque aan de medewerkers en vrijwilligers van het respijthuis voor de aanschaf van een elektrische Duofiets. Daarbij bedankten we alle vrijwilligers met een kado van Zuivelhoeve Egmond.

Het hele jaar door verzorgen de vrijwilligers van ’t Liobahuis in Egmond-Binnen gasten met een medische indicatie. Enerzijds om de mantelzorgers, vaak de partners, te ontlasten zodat zij van een vakantie of een periode van rust kunnen genieten, anderzijds om de gasten zelf een onbezorgde tijd te bezorgen.

Weliswaar is het kantoor van Weel Verzekeringen gevestigd in Castricum, maar we hebben veel klanten in de naburige plaatsen, zoals Egmond. Graag willen we ook op die plek iets terug doen voor onze maatschappij door bij te dragen aan de wensen van ‘t Lioba Huis. Ze sparen namelijk hard voor de komst van een duofiets waarmee familie en vrijwilligers op een zonnige dag de gasten de buitenlucht in kunnen nemen om te genieten van de prachtige omgeving rondom het klooster.

Met de bijdrage van 5.000 euro namens Weel Verzekeringen en de Coöperatie Nh1816 is de helft van de kosten gedekt. Bike Shop Egmond doet er alles aan om de duofiets voordelig aan te bieden, te prepareren en onderhouden.

De Duofiets – ‘t Huis Lioba (youtube.com)

Heel blij zijn we met de Egmondse ondernemers JMP Swart en Zonen en Apeldoorn Bloembollen, die klant zijn bij Weel en inhaken op ons initiatief en ook doneren. Samen met andere initiatieven die worden georganiseerd hopen de bestuurder van ‘t Lioba Huis dat de duofiets in het voorjaar in de kloostertuin van Lioba mag staan voor de eerste passagiers.