fbpx

Verduurzaam hypotheek

Gunstig extra lenen om je huis energiezuinig te maken

Je kunt veel geld en energie besparen door energiebesparende maatregelen te treffen. Het wonen wordt ook nog eens comfortabeler. Maar investeren kost geld en misschien heb je dat niet of wil je je spaargeld liever aan iets anders besteden. Een verduurzaam hypotheek biedt dan uitkomst. Deze lening is speciaal bedoeld om je huis energiezuiniger te maken. De voorwaarden zijn aantrekkelijk. Met een verduurzaam hypotheek kun je namelijk tot 106% van de woningwaarde lenen.

Hoe werkt de verduurzaam hypotheek?

Na het afsluiten van een verduurzaam hypotheek heb je bij bestaande bouw maximaal 2 jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Bij een nieuwbouwhuis is dat maximaal 3 jaar. Het bedrag van de hypotheek wordt in een bouwdepot gestort. Het rentepercentage voor het bedrag dat in depot staat, is gelijk aan het rentepercentage voor de hypotheek. Dat betekent dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat voor de energiebesparende maatregelen wordt aangesproken. Blijft er na afloop van de looptijd van je bouwdepot nog geld over? Dan kun je het restbedrag gebruiken om af te lossen op je verduurzaam hypotheek.

De belangrijkste energiebesparende maatregelen op een rij

  • Dak-, vloer-, gevel- en leidingisolatie
  • Hoogrendement beglazing (HR++)
  • Hoogrendementsketel
  • Energiezuinige kozijnen
  • Warmtepompen
  • Zonneboilers, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Installatie voor warmteterugwinning

Goed om te weten

De verduurzaam hypotheek kun je alleen gebruiken voor je eigen woning (het primaire hoofdverblijf), dus niet voor een tweede huis of recreatiewoning.

Voor een verduurzaam hypotheek betaal je gewoon rente en aflossing.

Je hoeft de energiebesparende maatregelen niet direct uit te voeren. Je hebt de tijd: tot twee jaar voor bestaande bouw en drie jaar voor nieuwbouw.

Inhoud

Vrijblijvend advies

Je eerste gesprek is voor onze rekening en zonder verplichtingen. Na een eerste gesprek weet je wat je kan lenen en tegen welke maandlasten.

Wij vertellen er graag meer over

‘Investeren in energiebesparende maatregelen is hot. Er komt veel bij kijken, want er zijn heel veel oplossingen mogelijk. Wij maken je graag wegwijs in de technische én financieringsmogelijkheden. Bel ons voor een afspraak.’