fbpx

Verzilver uw overwaarde

Hoe kunt u profiteren van de overwaarde op uw woning?

Overwaarde op uw woning, daar heeft u vast vaker iets over gehoord. Wat betekent dat precies en vooral hoe kan dit in uw voordeel werken. Wij leggen het graag uit en brengen u op de hoogte hoe het werkt om geld uit uw ‘stenen’ te halen. Het verzilveren van overwaarde kunt u voor meerdere doeleinden inzetten. Of het nu gaat om het aanvullen van uw pensioen, eerder stoppen met werken, de woning verduurzamen of schenken aan uw (klein)kinderen.

Overwaarde op de woning ontstaat wanneer de huidige marktwaarde van uw huis hoger is dan het openstaande bedrag aan hypotheekschuld. Van veel woningen is de marktwaarde hoger dan de hypotheek. Door het verzilveren van de overwaarde op de woning heeft u een financiële troef die op diverse van manieren benut kan worden. Hieronder leest u een aantal interessante mogelijkheden:

Aanvulling op uw pensioen

De overwaarde op uw huis kan fungeren als een financieel vangnet voor uw pensioenjaren. Door een deel van de overwaarde te verzilveren kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om hiermee uw pensioeninkomen aan te vullen of eenmalig een bedrag op te nemen. Wilt u meer weten over hoe u van de pensioenjaren kunt genieten zonder financiële zorgen? Wij vertellen u met plezier welke mogelijkheden er voor u zijn. 

Eerder met pensioen gaan

Wilt u eerder van uw pensioen gaan genieten? De overwaarde op uw huis kan de sleutel zijn tot het realiseren van deze wens. Door gebruik te maken van de overwaarde kunt u wellicht eerder met pensioen gaan en volop genieten van uw vrije tijd.

De toekomst van uw huis

Door de overwaarde op de woning te verzilveren beschikt u over extra geld om ín uw huis te investeren. Zo kunt u energiebesparende verbeteringen aanbrengen, het huis levensloopbestendig maken en de woning verduurzamen. Dit kan niet alleen uw levenskwaliteit verhogen, maar ook uw maandelijkse energierekeningen verlagen.

Financiële steun voor uw kinderen

Door een deel van de overwaarde op uw woning aan de (klein)kinderen te schenken kunt u ze financieel bijstaan. Met deze financiële hulp kunnen belangrijke mijlpalen in het leven van uw (klein)kinderen eenvoudiger worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis, het financieren van een opleiding of het opzetten van een eigen bedrijf.

Inhoud

Vrijblijvend advies

Je eerste gesprek is voor onze rekening en zonder verplichtingen. Na een eerste gesprek weet je wat je kan lenen en tegen welke maandlasten.

Wilt u meer weten over het verzilveren van de overwaarde op uw woning?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over het inzetten van de overwaarde op uw woning? Wij staan klaar om u te adviseren. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Marcel Kok 0251 65 70 50.